Hvordan unngå en bad beat

Hvordan unngå en bad beat

En av de viktigste tingene du bør lære deg i poker er hvordan du kan unngå å gå i en bad beat felle.

Uansett hvor god du er i poker hender det at du treffer på en bad beat og det er like frustrerende hver gang.

Så hva er en bad beat? Eller enda viktigere, hvordan ungår man dem?

En bad beat er når du har den klart beste hånden men taper etter at alle kortene er lagt frem. Det suger like jævelig hver gang og i de fleste tilfellene taper du alle chipsene dine når du var sikker på at du skulle ha dobblet dem.

Du støter på to typer bad beats i texas hold em – den typen du ikke kunne ha forhindret og typen du kunne klart å forhindre.

Her er et scenario på den ene typen:

Du har et par i ess, den beste hånden du kan begynne med, mens motstanderen din har et firer par. Floppen legges opp og viser A Q 4. Motstanderen din går ell in med tress i firere uten å vite at du sitter på høyeste tress. Du caller selvfølgelig og er klar for å hente inn potten. Men så kommer det en firer på turn og ingen ess på river og du har nettopp tapt mot 4 like.

I dette tilfelle hadde du ikke mulighet til å forhindre et tap. Det ville jo vært idiotisk å kaste 3 ess etter floppen.

Mens her har du det andre bad beat eksempelet:

Du begynner med AQ og som i første eksempelet er det bare du og en annen som spiller. Denne gangen har han lite chips og går all-in med J-9 i frustrasjon. Du bestemmer deg for å bli med for å prøve å booste chipsene dine og regner med at han ikke har en spesielt bra hånd. Floppen viser 10 7 2 og turn er 8 noe som gir han en straight. Du er nettopp blitt et offer for en bad beat.

Så hvordan kan du unngå slike bad beats? Først og fremst må du innse at bad beats forekommer mye oftere i online poker enn i vanlig poker.

Det er mange grunner til dette man hovedgrunnen er at poker på internett er noe helt annet en poker i virkeligheten. Dårlige hender blir oftere spillt på internett og spillerene blir oftere distrahert av andre ting som chatte program, spill, tv, osv.

Du kan unngå dette ved å spille veldig tight poker. Spill bare store og gode hender og ikke spill når det er flere enn 3 «callers». Selv pocket ess har bare en 50% sjanse for å vinne når det er 3 motstandere.

Så spill tight, bet stort når du først får en god hånd og prøv å eliminer flest mulig spillere ved raise pre-flop.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.