Poker Skole

Poker Skole

Hvorfor Spille Poker?
Poker er et morsomt og tilsynelatende enkelt spill; det tar ett minutt å lære, men en livstid å mestre. Poker er også et gamblingspill. I gambling er målet ditt å maksimere fortjenesten i det lange løp. Du streber altså etter å maksimere din forventning. Hvis du har en positiv forventning, så må noen ha en negativ forventning. Dette høres muligens enkelt ut, men dette konseptet er selve fundamentet for hva du bør fokusere på i spillet ditt.

Håndtering Av Penger
Sett av et beløp (bankrull) som du har tenkt å bruke. Dette bør være penger du klarer deg uten. Hvis du alltid setter deg ned ved et poker bord med hele bankrullen din, så vil den garantert forsvinne innen kort tid. Selv om poker er et ferdighetsspill, er det en god del flaks involvert. For å kunne tåle denne naturlige variasjonen, er det nødvendig at du håndterer pengene godt. En god tommelfingerregel er å aldri spille mer en 5% av bankrollen.

Følg Med!
Poker proffen Phil Darden ble spurt om han hadde noen tips til TV-seerne etter at han vant World Poker Tour. Han hadde kun to ord å meddele: PAY ATTENTION! Poker er et situasjonsbestemt spill, og det er umulig å skissere en standard strategi som alltid fungerer. En av de viktigste variablene du bør vurdere er de andre spillerene rundt bordet.

To Korts Kombinasjoner
Det finnes 169 forskjellige typer poker hender. Rangeringen av disse kommer helt an på situasjonen. Her er noen nyttige fakta:

PAR: 6% av alle hender er par. Med de høyere parende som for eksempel AA-QQ, er målet ditt å få så mye penger som mulig i potten pre-flop. Dette er sterke hender, men de mister styrke jo fler spillere som er med i potten. De aller laveste parene kan spilles både hardt og forsiktig.

HØYE KORT: De aller fleste hendene du kommer til å spille vil bestå av to høye kort. Den ultimate høykortshånden er AK (suit). Er du fersk i spillet anbefaler vi at du spiller den hånden sterkt. Mot lavere ess eller konge vinner du i snitt 74% av gangene og mot par vinner du 46% av gangene hvis dere er all-in pre-flop. Spiller du hånden hard er det også en sjanse for at motstanderen din gjør en feil og kaster et lite par mot deg. Med AK på hånden er det kun mot AA og KK du ligger tynt an.

SUITED CONNECTORS: (Hender som har samme farve og er nær hverandre i verdi.) Hender som foreksempel 6h5h er «suited». De gir deg både straight og flush muligheter. Disse hendene spiller du hovedsakelig når man har mye chips og det ikke koster mye å være med på floppen. Du håper å treffe en straight eller flush og få godt vetalt. Derfor er det viktig at du har posisjon når du spiller disse hendene samt at det er mange spillere med i potten.

Posisjon
Den som snakker sist i hver runde av spillet vil ha mer informasjon en de som snakker først. Har du posisjon vil du tjene mer penger på dine gode hender, og tape mindre når du er slått. Spill derfor flere hender når du sitter på dealer-knappen enn når du snakker først. Husk også at det lønner seg å sitte til høyre for den som mest sannsynelig kommer til å høyne i en pott med flere spillere. Da har du gleden av at de andre spillerene må reagere på høyningen før det er din tur.

Sit-N-Go
Hvis du ikke har spilt nettpoker før anbefaler vi at du starter med å spille et par ett-bords-turneringer (Sit&Go). Det er normalt 3 premier i disse turneringene, og de varer sjeldent mer en 1 time. Veldig mange spiller disse ett-bords-turneringene feil: De spiller mange hender tidlig i spillet fordi det koster så lite. Når de nærmer seg pengene spiller de langt mer konservativt i frykt for å ryke. Siden det er 3 premier er målet ditt å regelmessig komme til pengene. Derfor skal du heller spille forsiktig tidlig i turneringen, slik at du øker sjansen din for å komme til sluttspillet. I sluttspillet med 4 spillere igjen er spillet veldig styrt av fordelingen av chips. Big stacks (de med mye chips) og small stacks bør spille veldig aggressivt, spesiellt mot medium- og short-stacks som bør være forsiktige. Når du er i penga er det bare å gi maks!

Multibords Turneringer
I disse turneringene er det ofte mange deltagere og toppremiene er høye. I motsetning til et-bordt-turneringer bør målet ditt være å vinne mye penger, ikke lime inn pengene. Noen proffer anbefaler en stram spillestil tidlig, og understreker viktigheten i å overleve. Andre sier du skal spille langt flere hender tidlig, og understreker at det er langt flere fisker som roter bort chipsene sine tidlig i turneringen. Hvilken spillestil du velger å bruke tidlig i turneringen er opp til hvor god du føler du er i situasjonen. Er du nybegynner bør du spille stramt; du får lettere avgjørelser senere i hånden og du gir deg færre sjanser til å ryke ut av turneringen. Sent i turneringen og jo mindre chips du har i forhold til potten ved stars, jo mer aggressivt bør du spille.

Cash Game
Siden du alltild kan kjøpe deg inn igjen og gitt at du klarer og håndere pengene dine riktig, er korrekt strategi veldig enkel. Fokuser på å maksimere din forventning. Dette gjør du ved å spille god poker, samt omringe deg med dårlige spillere. De fleste er enige med at god poker er aggressiv poker. Dårlige spillere spiller generelt passivt, de syner mye, mens de byr og høyner sjeldent. Hvordan finner du se dårlige spillerene?

I oversikten over de ulike cash games på pokerklienten finner du en del kolonner, blandt annet ‘Av. Pot’ (gjennomsnittelig pot) og ‘P/F’ (prosent av spillerene ved bordet som ser floppen). De bordene du bør lete etter er de som har relativt lav gjennomsnittelig pot og en høy prosentdel av spillere som er med til flop.

Bokmerk permalink.

Kommentarer er stengt.